NEVŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinliği

Güncelleme Tarihi: 09/04/2018

05.04.2018

Günümüzde yaklaşık her 6 ölümden 1’inin nedeni olan kanser hastalığı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kansere neden olan harici faktörlerin bilinmesi yanında erken teşhisin kanserden korunmadaki öneminin bilinmesi büyük önem taşımaktadır.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından toplumda sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla yürütülen rutin çalışmalar dışında kişilerin  konuya olan farkındalık düzeyinin artmasına katkı sağlamak, kişileri bilinçlendirmek, kanserde tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vermek, kanser taramaları ve kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacı ile Nevşehir Devlet Hastanesi poliklinikler girişinde ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi girişinde stant açılarak el broşürleri dağıtıldı, konu hakkında halkımıza bilgi verildi.

Tanıtım çalışmaları yıl boyunca devam etmektedir.

Kanser Haftası Tanıtım Çalışmaları (2).jpg
  • Kanser Haftası Tanıtım Çalışmaları (1).jpg